Zoekfunctie binnen Blog is terug

Bij de vorige versie van deze website kon je zoeken binnen het blog. Wilde je weten wat ik allemaal over Jan Klaassen heb verteld dan tikte je in het zoekveld Jan Klaassen in en kwamen alle berichten waarin het woord Jan Klaassen voorkwam getoond.

Nieuwe versie

Bij de huidige versie van deze website was die functie verloren gegaan. Je kon alleen nog zoeken binnen de berichten op maand met jaar. Daardoor was het zoeken binnen de blogberichten die ik gepost heb ondoenlijk. Maar gelukkig in het contentmanagementsysteem (CMS) dat ik gebruik zit ook een zoekfunctie onderdeel. Deze functie heb ik aan de Blogpagina toegevoegd. Hierdoor is het uiterlijk van de pagina ook licht gewijzigd.

Indeling gewijzigd

Voorheen was het zo dat er over de hele breedte van de pagina 5 berichten naast elkaar en 5 berichten onder elkaar op de pagina te zien waren. Daar weer onder stond het archief van de blogberichten met maand een jaartal.

Nu heb ik dat veranderd in aan de linkerzijde de zoekfunctie en archief en rechts de berichten. Niet meer 25 berichten op een pagina maar nog slechts 9 berichten op een pagina. Dat geeft een rustiger beeld. Bovendien als ik de 25 berichten op een pagina aan zou houden vallen alle titels van de blogs weg doordat ze maar voor een stukje getoond worden. Dat is niet zo fraai.

Zoeken

Nu kun je weer zoeken binnen de berichten. Alle berichten waar je zoekterm in voorkomt worden dan getoond in tekstvorm. Klik er op en je kunt het betreffende artikel lezen.