Eindelijk een flightcase voor de luidsprekers

Nu de blauwe Really Usefull Box van 35 liter op het punt staat van begeven, vind ik het tijd worden om nu iets aan te schaffen wat langer meegaat dan een doos van plastic. Eerst braken de handvatten van de RUB af en kwam er een scheur in de zijkant. Ook braken er her en der kleine stukjes af. Nog niet zo heel lang geleden ontdekte ik dat er in de bodem van de box ook een scheur zat. Om nu te voorkomen dat de box het begeeft vlak voor een optreden is het nu de hoogste tijd om aan vervanging te denken en te doen.  Op de foto hierboven kun je de krat nog zien staan met de handvatten er nog aan.

Flightcase

In eerste instantie wilde ik de kapotte box vervangen voor een nieuwe. Een goedkope oplossing. Echter nu het Office Centre niet meer bestaat is een RUB kopen een stukje moeilijker geworden. Gelukkig zijn er op het internet genoeg bedrijven te vinden die dit soort transportkratten verkopen. Vaak moet je er dan wel meerdere van kopen. Maar wat moet je met 3 kratten als je er maar 1 nodig hebt? Ze zijn ook los verkrijgbaar maar dan wordt het met verzendkosten alsnog een duur grapje.

Dan toch maar uitkijken naar een flightcase. Eerst zorgvuldig de maat opgenomen van de huidige bak en van de luidsprekers zelf. Met de zoekterm flightcase en de afmetingen kwamen er een aantal oplossingen naar voren. Echter dan ben je gebonden aan hetgeen ze aanbieden en is het niet naar je eigen wens.

Pgcases.com

Dan toch maar weer de stoute schoenen aangetrokken en weer bij Cees van pgcases aangeklopt. Hij heeft ook de schimmenspelkoffer en mijn geluidskist gemaakt.  Voordeel is hij zit met zijn bedrijf op bijna steenworp afstand van de standplaats van het poppentheater.  Dus over een paar dagen kan ik met een gerust hart mijn luidsprekers weer vervoeren zonder dat ik bang hoef te zijn dat de krat waar ze in zitten het begeeft terwijl je ze aan het tillen bent.