Een belangrijk rekwisiet vergeten

Dan denk je dat je alle poppen en rekwisieten die je nodig hebt voor Jan Klaassen en de boef in de mobiele poppenkast hebt gedaan om een voorstelling op een school in Kesteren te kunnen spelen. Toen ik van huis wegreed liet er zo nog eens mijn gedachten over gaan of ik echt alles had meegenomen. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik waarschijnlijk de zak waar Jan door Bertje Boef wordt ingestopt niet mee had genomen.

Plan B

Tijdens de rit naar Kesteren een plan B bedacht. Voor het geval ik de zak inderdaad vergeten had in te pakken. Snel iets improviseren. Zo kwam ik op het idee om het sleuteltje van het geldkistje dat aan mijn sleutelbos hangt te gaan gebruiken. Bertje Boef zou Jan Klaassen opsluiten in zijn eigen schuurtje. Het schuurtje dat nooit op slot zit en waar de sleutel gewoon in het slot zit. Bertje wil namelijk het kussen van Jan stelen en dat kussen ligt in het schuurtje. Hierdoor heeft Bertje gezien dat er een sleutel in het slot zat.

Dus in plaats van dat Bertje Jan in de zak laat kijken en hem dan steelt/ontvoert sloot Bertje in dit geval Jan op in zijn eigen schuurtje. Als Katrijn de sleutel van het schuurtje in handen wil krijgen moet ze Bertje Boef 1000 Euro betalen. Vanaf hier gaat het verhaal weer verder zoals het de bedoeling is.

Vergeten

Bij aankomst in het speellokaal van de school natuurlijk meteen gekeken of ik inderdaad de zak had vergeten mee te nemen. Dat was het geval. Dus werd het Plan B wat ik in de auto had bedacht. De school was zo lief om mij een touwtje te geven voor de sleutel. Dan kon Bertje hem makkelijker hanteren. Deze school heeft dus een unieke voorstelling Jan Klaassen en de boef meegemaakt.