Nieuw uiterlijk speellijst (2)

Toch nog iets te vroeg gejuicht. Ik dacht het mooi voor elkaar te hebben. Door het element promovenster te gebruiken als onderdeel voor het weergeven van de speellijst. Je kunt mooi een afbeelding plaatsen en als het nodig is een knop toevoegen waar je weer een link naar andere pagina of andere site aan kan verbinden. Ook kun je zo’n venster een leuke vormgeving meegeven.

Handicaps

Waar ik pas achterkwam toen ik alle sjabloonitems met gewoon tekstvak had vervangen voor sjablonen met het promovenster als uitgangspunt, was dat de tekst in het promovenster kleiner van grootte was dan de tekst in de tekstvakelement.  Door een bepaalde plugin te installeren kon ik de lettergrootte weer aanpassen naar de grootte van de tekst die het heeft in het tekstvak.

Ook staan de tekstregels bij het promovenster verder uit elkaar. Maar dat verhoogt de leesbaarheid was niet zo’n groot probleem. Wat wel een probleem bleef was dat promovensters op grote afstand van elkaar werden weergeven. Wat ik ook probeerde om de twee onderdelen dichter op elkaar te laten aansluiten. Het lukte niet. Ze bleven, zeg maar, een mijl ver uit elkaar staan. Om nu te voorkomen dat je eindeloos moet scrollen heb ik toen toch maar het besluit genomen om de promovenster aanpak vaarwel te zeggen en weer over te gaan naar die met het tekstvak.

Gevolg was wel dat ik weer een hele ombouwoperatie achter de schermen had. Het heeft tot resultaat dat de speelagenda nu een achtergrond heeft van het gordijn van de grote poppenkast. Hij nu keurig in het midden van de pagina staat en dat de items elkaar vlot opvolgen. Iedere maand heeft zijn eigen vakje. Openbare optredens worden nog steeds in het zwart aangegeven.

Het snel een optreden verwijderen of toevoegen is gebleven. Ik hoef nu minder handelingen te verrichten om de speellijst aan te passen.

Wil je zien hoe hij geworden is? Klik hier