Schaap toegevoegd aan voorstelling ‘Wil jij mijn mama zijn?’

Afgelopen maart speelde ik voor de allereerste keer op lammetjesdag bij de schaapskooi in Ermelo. Het was een zeer druk bezocht evenement en het was jammer dat ik er maar twee voorstellingen kon spelen omdat ik later die dag ook nog een optreden had. Het was echter zo’n succes dat ik nu al gevraagd ben om op de lammetjesdag van 2025 te komen optreden.  Ik speelde er ‘Wil jij mijn mama zijn?’ Omdat dit over een jong zwaantje gaat.

Schaap

Ik stelde voor om de voorstelling van dit jaar volgend jaar ook weer te doen. De organisatie zou het dan wel heel leuk vinden als er een lammetje of een schaap in voor zou komen. Ik zegde toe om een schaap te maken en die dan ook een rol te laten spelen in ‘Wil jij mijn mama zijn?’ Natuurlijk hadden ze liever een lammetje gehad maar, dat past niet in het verhaal. Omdat het verhaal gaat over een jong dat zijn moeder zoekt, kan een tegenspeler geen ander jong dier zijn.

21 jaar

Dus na 21 jaar de voorstelling gespeeld te hebben zonder schaap zal ik hem in maart 2025 (kijk in de speelagenda voor de precieze datum) voor het eerst gaan spelen met een schaap. Ik moet nu alleen nog gaan bepalen waar het schaap in het verhaal terecht gaat komen. Ook zal ik nog moet bepalen of het schaap in de voorstelling blijft of alleen op verzoek in de voorstelling gaat voorkomen.